Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Ale żeby dziś nie truć koniec dnia był smaczny

zdołowany jak ziemniaki na zimę bez humoru wracałem do domu bez jakiejkolwiek chęci do życia. Jakież było moje zaskoczenie jak na przywitanie poczułem smaczny zapach węgierskiego przysmaku

LECZO

Zastała mnie miła niespodzianka moja mama zrobiła leczo

Podaje przepis 🙂

Składniki:

4 cebule; 4 papryki średnie lub 2 duże; 6 pomidorów; 1/2kg kiełbasy( ja używam toruńskiej); 2 kostki bulionowe (Winiary mi bardziej podchodzą niż Knorr) sól do smaku;  1/2 łyżeczki pieprzu; papryka sproszkowana słodka 3 łyżki i jedna ostrej, masło 3 łyżki; łyżka czubricy zielonej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Najpierw smażymy cebulę ma rumiano, wsypujemy kiełbasę i przyprawy oprócz soli która na końcu do smaku dodajemy. Dodajemy paprykę, gdy papryka robi sie miękka ( nie może sie rozlatywać) dodajemy pomidory i dusimy jeszcze na lekkim ogniu pod przykryciem. Cebule i kiełbasę przysmażamy na tłuszczu bez przykrywania. Dusimy około 20-30 minut smacznego 

Przeczytaj inne:
Bar Szczęście …

Hmmmmm nie wiem coby tu napisać. Postaram się być delikatny. Krościenko nad Dunajcem ma różne lokale. Ten lokal powstał w...

W ostatnim czasie nic się u nas nie działo (pozornie) Relacja z I Jarmarku Świętojańskiego w Katowicach

Od ponad tygodnia dzieją sie dużo w moim osobistym życiu dużo stresów i załatwiania, ale idzie w dobrym kierunku. Ale...

Zamknij