Ale żeby dziś nie truć koniec dnia był smaczny

zdołowany jak ziemniaki na zimę bez humoru wracałem do domu bez jakiejkolwiek chęci do życia. Jakież było moje zaskoczenie jak na przywitanie poczułem smaczny zapach węgierskiego przysmaku

LECZO

Zastała mnie miła niespodzianka moja mama zrobiła leczo

Podaje przepis 🙂

Składniki:

4 cebule; 4 papryki średnie lub 2 duże; 6 pomidorów; 1/2kg kiełbasy( ja używam toruńskiej); 2 kostki bulionowe (Winiary mi bardziej podchodzą niż Knorr) sól do smaku;  1/2 łyżeczki pieprzu; papryka sproszkowana słodka 3 łyżki i jedna ostrej, masło 3 łyżki; łyżka czubricy zielonej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Najpierw smażymy cebulę ma rumiano, wsypujemy kiełbasę i przyprawy oprócz soli która na końcu do smaku dodajemy. Dodajemy paprykę, gdy papryka robi sie miękka ( nie może sie rozlatywać) dodajemy pomidory i dusimy jeszcze na lekkim ogniu pod przykryciem. Cebule i kiełbasę przysmażamy na tłuszczu bez przykrywania. Dusimy około 20-30 minut smacznego 

Przeczytaj inne:
Jak zrobić Barszcz czerwony będzie jutro dziś przedsmak w postaci foto

Jak zrobić Barszcz czerwony będzie jutro dziś przedsmak w postaci foto

Kuchnia Tajska na najwyższym poziomie tylko …

… w Edo Fusion Przeżywam poważny kryzys, a jak wiadomo na kryzys w moim wykonaniu jest wizyta w zaprzyjaźnionym EDO...

Zamknij