Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Pamiętacie z dzieciństwa jak mamy robiły nam kanapki z serem, jak robiły nam rożne pasty jajeczne, serowe, rybne?
Ach… rozmarzyłem się. 🙂
Postanowiłem sobie dziś na kolację zrobić awanturkę, czyli serowy mix z rzodkiewką i cebulką.
Co potrzebujemy:
- 200 g białego sera
- 4 łyżki śmietany kwaśnej
- Pęczek rzodkiewki
- Pół cebuli średniej
Jak ro robimy:
Siekamy rzodkiewkę i cebulę na drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy ser, solimy, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy po trochę śmietany, aż do uzyskania smarownej konsystencji.
A teraz moja wariacja mięsnego jeża 😛
Zdrowy jeż:
Pozdrawiam i smacznego
DJ Gotuje