Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Pamiętacie z dzieciństwa jak mamy robiły nam kanapki z serem, jak robiły nam rożne pasty jajeczne, serowe, rybne?

Ach… rozmarzyłem się. 🙂

Postanowiłem sobie dziś na kolację zrobić awanturkę, czyli serowy mix z rzodkiewką i cebulką.

Co potrzebujemy:

  • 200 g białego sera
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • Pęczek rzodkiewki
  • Pół cebuli średniej

Jak ro robimy:

Siekamy rzodkiewkę i cebulę na drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy ser, solimy, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy po trochę śmietany, aż do uzyskania smarownej konsystencji.

A teraz moja wariacja mięsnego jeża 😛

Zdrowy jeż:

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Love Krove czy aby na pewno love?

Z początkiem listopada poczułem zew na burgera myślę sobie może kolejny burger bar w Krakowie zaliczę. Padło na Love Krove....

American Bull – czyli surowe skrzydełka i ból brzucha

Z początkiem lutego byłem pierwszy raz w Łodzi nie tylko przejechałem na północ ale postanowiłem coś zjeść. Przez przypadek trafiłem...

Zamknij