Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Pamiętacie z dzieciństwa jak mamy robiły nam kanapki z serem, jak robiły nam rożne pasty jajeczne, serowe, rybne?

Ach… rozmarzyłem się. 🙂

Postanowiłem sobie dziś na kolację zrobić awanturkę, czyli serowy mix z rzodkiewką i cebulką.

Co potrzebujemy:

  • 200 g białego sera
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • Pęczek rzodkiewki
  • Pół cebuli średniej

Jak ro robimy:

Siekamy rzodkiewkę i cebulę na drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy ser, solimy, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy po trochę śmietany, aż do uzyskania smarownej konsystencji.

A teraz moja wariacja mięsnego jeża 😛

Zdrowy jeż:

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Z cyklu archiwum Kulinarnego DJ Gotuje Tatar, ach zjadło by sie porządnego tatara ale nie mogę ostat

Z cyklu archiwum Kulinarnego DJ Gotuje Tatar, ach zjadło by sie porządnego tatara ale nie mogę ostatnio znaleźć moich ulubionych...

Zupa krem z korzenia selera

Zagadka: czy z tego, co na zdjęciu, może powstać coś dobrego? Może!!! Jest to już zagotowany wywar plus grzanki i...

Zamknij