Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Co można robic w Zakopanem ?????

Tak sie zastanawiałem ostatnio co można robić w Zakopanem nie wiem do mnie ten tłum nie przemawia jadący wiele godzin zakopianką, lub jeszcze dłużej pociągiem. Postanowiłem sie przekonać do czego ten owczy pęd warszawiaków, Ślązaków, i innych narodowości polskich i nie tylko. Zastanawiałem czy przypadkiem nie ciągnie ich z powodów kulinarnych do Zakopca, ale nie wiem nie mam pomysłu bo to co jest podawane na talerzach w knajpach w Zakopanem świni bym nie podał a co dopiero człowiekowi ( ze względów humanitarnych aby się nie znęcać nad zwierzętami). Chadzałem sobie po Krupówkach, głodny patrząc na wcale nie mały tłum a to był środek tygodnia poza sezonem!!!!!! Postanowiłem zjeść rybkę, ale nie taką zwykła jakąś dobrą rybę coś smacznego, coś za czym za tęsknię. Wszędzie gdzie jeżdżę znajduję klimatyczny lokal, gdzie miło sie wraca. W Zakopanem jak dotąd nie miałem takiego lokalu aż do zeszłej środy. Jakiś przechodzień polecił mi EDO Sushi Bar szczerze słyszałem już o tym lokalu, ale głównie mi się kojarzył z Krakowem i moja mekką kulinarną przy Bożego Ciała w Krakowie. Ciężko mi było trafić ale znalazłem!!!!!!!

Po drodze mija sie karczmę za karczma które kuszą, ale nie poddałem sie dotarłem na ulice Droga na Bystre 4a gdzie w podpiwniczeniu domu mieści sie EDO Sushi Bar.

Lokal nie pozorny z zewnątrz ale wnętrze robi wrażenie zaraz po wejściu wita nas uśmiechnięty sushi master który stoi za olbrzymim barem wszystko w drewnie i linach a na oknach wiszą impresje z motywami prosto z Japonii. Spojrzałem w kartę  dań i poczułem się jak w domu dodatkowo w godzinach od 13 do 15 jesz ile chcesz za 49 zł (szkoda że tylko jest to w Zakopanem) 😉 to nie miałem się nad czym zastanawiać zasiadłem do baru gdzie pływały łódeczki które powoli sie wypełniały sushi

a po chwili już płyneło do mnie coś smacznego

Jeden za drugim przysmaki podpływały do mnie

okazało się że jest także mój ulubiny Łosoś Karakuchi – gorące usta przepisu EDO oraz Porando – tez specjał lokalu.

wyszedłem pełny ledwo sie wytoczyłem na zewnątrz lokalu, będę tam wracał pewnie jak będę w Zakopanem. Dawno sie tak nie najadłem sushi jak w zeszłą środę naprawdę polecam bo warto jak i w Krakowie tak i w Zakopanem odwiedzić te suszarnie. Właściciele są bardzo sympatyczni, ale podziwiam ich za utrzymanie poziomu lokali jak i jakości nie jest to tzw typowa sieciówka gdzie idzie się na ilość lokali oraz przemiał klientów. Super atmosfera we wszystkich lokalach EDO Sushi Bar w Krakowie i Zakopanem jaki i Edo Fusion. Polecam serdecznie nie zawiedziecie sie bo są to najlepsze lokale z kuchnią Japońska w Małopoplsce

A i jeszcze jedno nie mogło także zabraknąć w moim jadłospisie mojej ukochanej zupy Kim Chi Jige

Info jak dojechać znajduje sie na stronie internetowej EDO Sushi

oraz na profilach na Facebooku EDO Sushi Zakopane , EDO Sushi Bar Kraków oraz EDO Fusion

Zapraszam serdecznie oraz polecam bo naprawdę warto znaleźć sie choć przez chwile za nie wielką opłatą w stosunku do biletu do Japonii po drugiej stronie świata

Rozmarzony i stęskniony

DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Klasyczna niedzielna śląska surówka do obiadu, czyli modra kapusta!

We wcześniejszych wpisach znajdziecie jak zrobić roladę, jak zrobić kluski śląskie, więc teraz przyszedł czas na modrą kapustę. Surówka ta...

Przepis na Marnowane Rydze (niestety bez foto)

Jesienna ciepła i wilgotna pogoda powoduje że następuje wysyp grzybów. Zaczyna się wtedy grzybobranie. Jednym z najpopularniejszych grzybów zbieranych w...

Zamknij