Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Jako że wczoraj mnie trzymała chandra postanowilem

Odwiedzić kulinarny raj EDO Fusion dziś Szef Kuchni Tomasz Stanek  polecił mi na zle samopoczucie wyśmienita wietnamska zupę Po oraz żeberka Yaki Buta z pure ziemniaczanym  z trawą cytrynową oraz imbirem, a na deser Creme Brulee Shoga,Goma to Matcha  o trzech smakach sezam,zielona herbata, sezam.

Od kilku dni mnie depresja straszna tłukła wiem, że na mnie często działa na lepsze samopoczucie coś dobrego do zjedzenia i jak zwykle udałem się w poszukiwaniu dobrego humoru do Krakowa ponieważ w mojej okolicy ciężko znaleźć coś dobrego do jedzenia i innego niż schabowy czy rosół. Tak więc znów zawitałem do EDO Fusion. tym razem chciałem spróbować coś nowego po krótkiej rozmowie z Szefem Kuchni zaproponował mi zupę Po która jest delikatnym rosołkiem z pierożkami z mięsem. Delikatne pierożki z wyrazistym farszem zrobiły na mnie bardzo duże wrażenie gdyż ciasto, balans składników  w środku powodowało że człowiek czuł sie jakby spożywał obłoczek chmury z pogodnego nieba. Rozpływały sie po podniebieniu w sposób niesamowity. W zupie znalazłem również kawałki mięsa które dodawały smaczku zupie ogólnie niebo i błogosławieństwo na strapioną duszę. Majstersztyk w wykonaniu Mistrza.

Mógłbym tak nawet ze sto stron napisać pochwał nad zupa jaką zostałem uraczony. Na drugie danie zaproponowano mi żeberka na ostro z pure ziemniaczanym. Żeberka podane są na liściach z kapusty pekińskiej w ostrym sosie do tego puree ziemniaczane które rozpływało sie jak ambrozja i łagodziło zbalansowaną ostrość na podniebieniu. żeberka pochodziły  przedniej części więc były bardzo mięsne i smaczne. Ostrości nadawał sos którym były przyprawione żeberka. Całość kompozycji została podana w taki sposób że zastanawiałem się dłuższą chwilę czy zjeść czy iśc do pobliskiego ramiarza i oprawić w ramę jak obraz do powieszenia na ścianie.

niebo w gębie a po takiej uczcie banan na twarzy murowany

Niesamowity smak, wygląd oraz aranżacja potrawy a do tego dobór składników pozwala nam na przeżycie orgii smaków. Nasze podniebienia są atakowane nowymi wrażeniami z każdym kęsem. Nasze zmysły powoli szaleją aby na koniec zejść na ziemie i doładowywać porcją endorfin niekończący się strumień endorfin. Warto zjeść coś takiego choćby dla samego przeżycia czegoś wyjątkowego.

Wisienka na torcie był deser który jakbym tylko mógł jadłbym wiadrami jest to wariacja Creme Brulee Shoga,Goma to Matcha czyli baza jest creme brulee a dodano do niego smaki imbiru,zielonej herbaty (puder Matcha jest to najdroższa forma zielonej herbaty i najsmaczniejsza) oraz sezamu

powiem jedno nie jeden raz będę gościł w EDO Fusion jak i w EDO Sushi Bar w Krakowie róg Miodowej i bożego Ciała. Jednego czego żałuje podczas pobytu że tak krótko byłem i że nie mam porządnego sprzętu fotograficznego ale na to przyjdzie jeszcze czas

Jeszcze raz dziękuje za kolejna ucztę dla mojego podniebienia. Poprawiło mi to bardzo humor jak i samopoczucie. Co do cen to powiem tak są idealnie skalkulowane co do jakości i kunsztu kulinarnego i każdego raz na jakiś czas będzie stać a budżet domowy nie zostanie zrujnowany.

Dziękuje i do zobaczenia

DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Jak ugotować kluski śląskie. Podajemy je z sosem, roladami, oraz z modrą kapustą

Jak na tytuł przystało jest to mój ukochany dodatek do mięsa (rolady :):)) z sosem i modrą kapustą. Pochodzi ta...

MOAburger – czyli nowa gwiazda fastfood na krakowskim rynku odkryta przeze mnie:)

Jako zagorzały fan szybkiego jedzenia podczas wielu podróży poszukuje ciekawych małych lokali z dobrym jedzeniem. Przez wielokrotne rozmowy ze znajomymi...

Zamknij