Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Kolejny Kurczak tym razem ala DJGotuje

Tak się składa że wielokrotnie mam rożne pomysły jeden lepsze jedne gorsze ale zawsze coś się dzieje. Tutaj dodam to tam to i wychodzi jakiś misz masz często zjadliwy ale czasem nie da się tego zjeść wtedy ja siedzę nad tym i doprawiam aż przełknę. Mój kurczak na szybko

Co potrzeba

  • odrobinę odwagi
  • trochę poczucia humoru 
  • kilka gram zdolności manualnych coby sobie w dziurę trafić
  • szczypta talentu kulinarnego tzn. wiedzieć jak gdzie jest instrukcja obsługi piekarnika i umieć znaleźć jak nastawić temperaturę odpowiednią do pieczenia. 

ale teraz na poważnie

  • Kurczak
  • czosnek
  • bułki szt 2
  • przyprawy (czubrica bułgarska, japoński pieprz shicimi togarashi,sól, odrobina Worchstershire

Jak to robimy

Zaczynamy od obmacania naszej ofiary, podczas kąpieli (Myjemy kurczaka). Jak już obmacaliśmy dokładnie zabieramy się za dziurę naszego maleństwa. Wkładamy do środka paluszki i rozchylamy aby umieści w niej bułki 🙂 mieszając z przyprawami.

Najpierw nacieramy naszą kruszynkę czosnkiem a nadmiar czosnku mieszamy z bułkami i czubrica oraz pieprzem. Umieszczamy nasz farsz w dziurce nasze kruszynki 😉

Posypujemy przyprawami z wierzchu i odprowadzamy nasza kruszynkę do solarium gdzie będzie opalać się przez około godzinę 🙂

Jak już nasz kruszynka dojdzie w solarium do odpowiedniego stanu wyjmujemy i ją delikatnie kładziemy nasz ukochaną na talerz.

Smacznego polecamy do tego jakiegoś browarka bez alkoholowego 😉

Pozdrawiam oraz Smacznego

DJGotuje

Przeczytaj inne:
Dzień 1. odchudzania, czyli ruszamy z kopyta

Dziś miałem dzień w podróży, ale nie oznacza to, że zaprzestałem odchudzania, wręcz przeciwnie. Dzień zaczął się od wyjazdu do...

Jarmark Bożonarodzeniowy w Krakowie na Rynku

W Krakowie sie urodziłem i spędziłem jak do tej pory 3/4 życia. Tęsknie za moim ukochanym miastem, choć nie wiem...

Zamknij