Kolejny Kurczak tym razem ala DJGotuje

Tak się składa że wielokrotnie mam rożne pomysły jeden lepsze jedne gorsze ale zawsze coś się dzieje. Tutaj dodam to tam to i wychodzi jakiś misz masz często zjadliwy ale czasem nie da się tego zjeść wtedy ja siedzę nad tym i doprawiam aż przełknę. Mój kurczak na szybko

Co potrzeba

  • odrobinę odwagi
  • trochę poczucia humoru 
  • kilka gram zdolności manualnych coby sobie w dziurę trafić
  • szczypta talentu kulinarnego tzn. wiedzieć jak gdzie jest instrukcja obsługi piekarnika i umieć znaleźć jak nastawić temperaturę odpowiednią do pieczenia. 

ale teraz na poważnie

  • Kurczak
  • czosnek
  • bułki szt 2
  • przyprawy (czubrica bułgarska, japoński pieprz shicimi togarashi,sól, odrobina Worchstershire

Jak to robimy

Zaczynamy od obmacania naszej ofiary, podczas kąpieli (Myjemy kurczaka). Jak już obmacaliśmy dokładnie zabieramy się za dziurę naszego maleństwa. Wkładamy do środka paluszki i rozchylamy aby umieści w niej bułki 🙂 mieszając z przyprawami.

Najpierw nacieramy naszą kruszynkę czosnkiem a nadmiar czosnku mieszamy z bułkami i czubrica oraz pieprzem. Umieszczamy nasz farsz w dziurce nasze kruszynki 😉

Posypujemy przyprawami z wierzchu i odprowadzamy nasza kruszynkę do solarium gdzie będzie opalać się przez około godzinę 🙂

Jak już nasz kruszynka dojdzie w solarium do odpowiedniego stanu wyjmujemy i ją delikatnie kładziemy nasz ukochaną na talerz.

Smacznego polecamy do tego jakiegoś browarka bez alkoholowego 😉

Pozdrawiam oraz Smacznego

DJGotuje



Przeczytaj inne:
A w sobote znów balety były

Jako że gotowanie i muzyka mogą się łączyć ze sobą w różny sposób np u mnie jako hobby. Lubie gotować...

Tym oto wpisem inauguruje blog naszej współpracowniczki która pomaga nam w opracowywaniu przepisów i poradników  dla Was

To open -bo otwieram,begin -bo zaczynam a minded bo jestem bardzo przywiązana do prawdy dlatego otwarta jestem na cudze poglądy...

Zamknij