Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Kuchnia Tajska na najwyższym poziomie tylko …

… w Edo Fusion

Przeżywam poważny kryzys, a jak wiadomo na kryzys w moim wykonaniu jest wizyta w zaprzyjaźnionym EDO Fusion . Dziś pod moją recenzje wpadła Wołowina w sosie kokosowo-pieprzowym . Jak smakowała o tym sie drodzy czytelnicy za chwilę dowiecie

EDO Fusion jest restauracją w której pracuje jeden z najlepszych szefów Kuchni z jakim miałem do tej pory do czynienia. Potrawy z pod jego ręki charakteryzują się wyważonym smakiem i doskonałym przenikaniem się składników. Można powiedzieć, że są perfekcyjnie doprawione, ale nie zawsze ni wszystkim może pasować taka kompozycja, ale można zawsze poprosić o zestaw przypraw i doprawić pod swój gust. według mnie nie trzeba. Jak zwykle pod czas wizyty zostałem przyjęty przez urocze Kelnerki które jak zawsze zachowały pełny profesjonalizm. Nie mogę się niczego w obsłudze jak zwykle przyczepić.

Jedynie wystrój który jest stonowany i gustowny ale troszkę chłodno się człowiek czuje nie chodzi tutaj o temperaturę w lokalu. Blasku lokalowi oraz ocieplenie głównej sali daje ściana z roślin są to żywe rośliny

Na każdym stole znajdziemy zestaw ze świeżych kwiatów 

Przejdźmy do jedzenia, od ostatniej wizyty nic a nic sie nie zmieniło. Dania są przygotowywane na bieżąco pod każde zamówienie, więc poczekacie ale ni długo (warto) na swoje porcje. W tle leci delikatna muzyka z Japońskim klimatem.

EDO Fusion doskonale wie jak pobudzić apetyt gości za pomocą nachos ze świeża salsą 

Ja jak zwykle na swoją depresje zamówiłem Kim Chi Jige. Podają ja tutaj w tradycyjny sposób i jemy za pomocą drewnianej chochelki. 

Zbliżenie ambrozji

a po niecałych dwóch minutach 😉 pozostało

Nie długo potem pojawiło sie doskonale przyprawione danie główne. Wołowina w sosie kokosowo-pieprzowym

W skład wchodzi wyśmienita wołowina dymka,kolendra,sałatka, świeża fasola słodka oraz idealnie zbalansowany jeśli chodzi o ostrość sos.

Kwiatek dodawał smaczku jako dekoracja. Całe danie bardzo mi smakowało

Polecam wybrać się do EDO Fusion, za każdym razem starają sie zaskoczyć człowieka czymś nowym. Magda Gessler nie ma tam wstępu ja osobiście bym ja ztamtąd wywalił i w ogóle z każdej restauracji, ale to moja prywatna krucjata 😉

Ja powiem tak najlepsza restauracja z kuchnią Tajską i nie tylko mieści sie na Miodowej 8 róg Bożego Ciała na Krakowskim Kazimierzu. Zapraszam serdecznie jeśli nie jesteście z Krakowa zapraszam bo to piękne miasto i na planie waszej wycieczki koniecznie musicie umieścić wizytę w EDO jako most wanted.

Na koniec wisienka na torcie na samym początku wspomniałem o najlepszym szefie kuchni z jakim miałem do czynienia. Tym Szefem jest Tomasz Stanek i własnie on pokaże wam jak zrobić Zielone Curry

Smacznego i polecam EDO Fusion

DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Znów się uzbierało trochę materiałów

Jak będzie więcej czasu to opisze moje wizyty w Zakopanem gdzie jak nidgy dotąd sie najadłem sushi do syta dzieki...

Przepis na Marnowane Rydze (niestety bez foto)

Jesienna ciepła i wilgotna pogoda powoduje że następuje wysyp grzybów. Zaczyna się wtedy grzybobranie. Jednym z najpopularniejszych grzybów zbieranych w...

Zamknij