Moja Skromna półka o gotowaniu

Moja skromna ale za to bardzo cenna półka z książkami kucharskimi i nie tylko. To co się znajduje na tej półce to przepisy z wielu regionów świata z których korzystam i je na swój sposób interpretuję. Moje najstarsze przepisy, które posiadam w mojej kolekcji pochodzą z początku XIX w. i są przekazywane z pokolenia na pokolenie z dziada, pradziada, a raczej z babci, prababci 😉

W moim księgozbiorze są książki kucharskie które maja 50 lat a przepisy z nich są dalej smaczne. Swoją wiedzę kulinarną i o gastronomi czerpie z rozmów, szkoleń, targów, z internetu, a przede wszystkim z książek i zapisków mojej Mamy,Babci, Prababci. Cały czas szukam nowych pomysłów, nowych wyzwań kulinarnych, nowych doznań.

Pozdrawiam Was, serdecznie i smacznie

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
” Chleba naszego powszedniego…” Drożdże piekarskie cz.pierwsza.

W naszej wędrówce po tym, z czego robi się "Chleb powszedni" poznaliśmy już: zboża, rodzaje mąk i co z nich...

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na targach nowe piece Rationala

Zamknij