Kotońka rewolucja kulinarna na Pienińskiej prerii

Jest takie miejsce gdzie w Pieninach wszyscy znają to skała na na wylocie ze Szczawnicy w Dunajcu. Kotońka tak się nazywa. Stoi na niej rzeźba górala. Obok niej pływają łodzie flisackie, trenują kajakarze górscy. Od nie dawna nazwa ta firmuje także nową restaurację. Zapraszam do




Żur na maślance

Jestem wielkim fanem i ortodoksem jeśli chodzi o wszelkiej maści żury. Sam robię zakwas, jak i czasem kupuję. Jestem bezlitosny jak ktoś mi wrzuci w knajpie pieczarki do żuru. Zapraszam po przepis żuru na maślance…




Rybajka czyli bajkowa uczta z pstrąga

W tym roku odbyła się druga edycja Terra Madre Slow Food Festiwal w Krakowie. Od samego początku organizatorzy zapraszają ludzi z pasją i tak było tym razem. Ja miałem zaszczyt poznać bliżej kilku producentów w tym ludzi, którzy robią bajkowego pstrąga. Zapraszam do lektury o




B.B. Kings i wszystko jasne…

Jest taka ekipa Jacek, Łukasz Ania i Wojtek. Nosi ich po całej Polsce, jak już się pojawią to robią dymią ile wlezie. Ostra ekipa która nie daje sobie w kasze dmuchać. Tutaj nie ma lipy, a co robią i dlaczego o tym piszę? Zapraszam do