Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Pasta serowa z sardynkami

Dziś Wielki Piątek – dzień, kiedy część z nas pości i nie jada mięsa. Dla mnie jest to najgorszy dzień w roku, jestem mięsojadem. Na obiad była moja ukochana zupa śledziowa,  ale co zrobić, jak człowiek robi się głodny. Zrobiłem przegląd lodówki i znalazłem puszkę sardynek oraz kostkę sera, więc postanowiłem zrobić sobie pastę serową z sardynek. Jest to wariacja pasty serowej z nowalijkami. 

Co będzie nam potrzebne:

  • Kostka białego sera
  • Puszka sardynek
  • Około 2- 3 łyżek śmietany 18% kwaśnej
  • Sól, pieprz do smaku.

Jak to robimy:

IMG_6696

 

Otwieramy nasze sardynki.

IMG_6699

 

Razem z serem wrzucamy do miski.

IMG_6700

Zaczynamy rozdrabniać widelcem mieszając, dodajemy śmietanę, aby nasza pasta zyskała na smarowności.

IMG_6703

 

Dokładnie mieszamy, aby nasza pasta zrobiła się jak najbardziej gładka, a sardynki dokładnie się wymieszały z serem. Dodajemy sól i pieprz.

IMG_6704

Dokładnie mieszamy. Gotowa pastę spożywamy na kanapkach lub jako dodatek do nich.

IMG_6710

 

Pozdrawiamy serdecznie oraz życzymy Wam smacznego drodzy czytelnicy!

Wesołych Świąt Wielkanocnych i Mokrego Dyngusa

DJ Gotuje

 

Przeczytaj inne:
Święta dużo pracy w kuchni ale materiał sie gromadzi i w miarę wolnego czasu sie będzie pojawiał na

Święta dużo pracy w kuchni ale materiał sie gromadzi i w miarę wolnego czasu sie będzie pojawiał na szybko wrzucam...

Idealna na rozgrzewkę podczas złotej polskiej jesieni

Tak jak w temacie dziś na tapecie zupa która powstała z darów jesieni czyli głównymi składnikami są Kartofle/pyry/ziemniaki, ale nie...

Zamknij