Pyskówka o Jedzeniu: ORZECH WŁOSKI-WIELKIE ZIOŁO cz.II.

Kolejny wpis naszej Pyskówki. Zapraszam ciąg dalszy o orzechach POLECAMY

pyskowkaojedzeniu:

Czarne orzechy:

Zbieramy orzechy w momencie gdy jeszcze dają się przekroić nożem jak masło,kiedy jeszcze nie mają zdrewniałych części w środku.To jest ok.końca czerwca.

Zielone orzechy nakłuwamy widelcem,każdy z nich-po kilka nakłuć na całej powierzchni orzeszka.Zalewamy wodą tak aby były…



Przeczytaj inne:
Z cyklu archiwum Kulinarnego DJ Gotuje Tatar, ach zjadło by sie porządnego tatara ale nie mogę ostat

Z cyklu archiwum Kulinarnego DJ Gotuje Tatar, ach zjadło by sie porządnego tatara ale nie mogę ostatnio znaleźć moich ulubionych...

Słodko mi i nie typowo Zapiekanki i Hot Dogi z ….

No właśnie zawsze mi się obiekty tego typu kojarzyły ze słodkimi wyrobami, a tu coś nie typowego i bardzo smacznego....

Zamknij