Pyskówka o Jedzeniu: ORZECH WŁOSKI-WIELKIE ZIOŁO cz.II.

Kolejny wpis naszej Pyskówki. Zapraszam ciąg dalszy o orzechach POLECAMY

pyskowkaojedzeniu:

Czarne orzechy:

Zbieramy orzechy w momencie gdy jeszcze dają się przekroić nożem jak masło,kiedy jeszcze nie mają zdrewniałych części w środku.To jest ok.końca czerwca.

Zielone orzechy nakłuwamy widelcem,każdy z nich-po kilka nakłuć na całej powierzchni orzeszka.Zalewamy wodą tak aby były…



Przeczytaj inne:
Mój dzisiejszy obiad świąteczny Rosół z makaronem domowym i pasztecikami Rolada wołowa, kluski śląsk

Mój dzisiejszy obiad świąteczny Rosół z makaronem domowym i pasztecikami Rolada wołowa, kluski śląskie oraz modra kapusta i kompot truskawkowy...

Jutro relacja z targów Gastronomicznych

Jutro relacja z targów Gastronomicznych

Zamknij