Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Skoro dzis 13 dzień miesiąca może coś z drobiu

Tak sobie pomyślałem coś bym zjadła szybki przepis na kurczaka

  • kurczak
  • piwo
  • czosnek
  • przyprawy

Kupujemy kurczaka, zakładam że mamy już odpowiedni wiek więc kupujemy piwo ;), czosnek i przyprawy

Jak to robimy

Myjemy naszego kuraka, obsypujemy ulubionymi przyprawami janp przyprawa do drobiu,papryka czy inne jakie lubicie. Ja używam czubricy papryki oraz kilku przypraw azjatyckich ponieważ lubię eksperymenty, ale tak naprawdę kurczak lubi większość przypraw jakie są dostępne na rynku. Otwieramy piwko i nabijamy naszego kurczaka na butelkę z Piwem. Takiego bladego ptaka wkładamy do solarium 😉 ustawimy temperaturę opalania na 190 stopni Celsjusza. Ja miałem 2kg kurczaka wiec pieczenie trwało około około 1 godziny i 30 minut. Dane do pieczenia w zależności od wagi w linku poniżej

Poradnik pieczenia drobiu

Tak więc wkładamy do naszego solarium Kuraka i czekamy aż nasz blada ptaszyna

zrobi się na bóstwo

uwaga na piwo lubi wykipieć

Jak już nasza kochana ptaszyna sie u piecze wyciągamy ją

Podajemy i spożywamy

Smacznego

Pozdrawiam

DJGotuje.pl

Przeczytaj inne:
Józek Wołowy czyli ja w Czikago

Józek Wołowy bo tak się nazywa kolega którego miałem okazje zjeść w Czikago :) Zaskoczyło mnie Zakopane, a wszystkiemu jest...

Kultowe zapiekanki na rynku :)

W samym Krakowie jest wiele miejsc gdzie można zjeśc tzw g… gumowe z mikro fali ale nie w tym lokalu!!!!!!!!!...

Zamknij