Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Skrzydełka na ostro w miodzie – czyli za co kochamy Amerykę

IMG_4940Amerykanie to prosty i nieskomplikowany naród dzięki nim mamy McDonalds’a, KFC i inne świństwa 😉 ale i takie delicje jak żeberka w miodzie, skrzydełka i prawdziwego burgera. W naszym kraju powstało wiele restauracji w stylu Diner, gdzie kierowcy zatrzymywali sie na posiłek w trasie i nie tylko oni

 

 

 

zapraszam po przepis

 

Co będziemy potrzebowali

  • 1 kg skrzydełek 
  • sos Tabasco
  • 50 g Vegety ( około 2 łyżki stołowe)
  • przyprawa do kurczaka
  • Słoik Miodu
  • Oliwa z oliwek
  • Liście Laurowe i ziele angielskie

IMG_4933

 

Jak przygotowujemy

Skrzydełka dzielimy na 3 części, wyrzucając lotkę. Myjemy dokładnie i obsypujemy przyprawami

IMG_4930IMG_4932

 

Obsypane skrzydełka dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę do lodówki

Rozgrzewamy oliwę z oliwek dodajemy do niej 2 liście laurowe na porcję , sos tabasco, i kilka ziarenek ziela angielskiego. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy skrzydełka

IMG_4936

 

Jak już usmażymy nasze skrzydełka dodajemy  miodu i czekamy aż nasze skrzydełka będa z glazurowane. Nasz skrzydełka powinny nabrać złocistego koloru.  Podajemy z dipami własnego pomysłu ja polecam sos majonezowo- serowy na bazie sera pleśniowego 🙂 przepis był już podany na dip wcześniej

gotowe skrzydełka

IMG_4940

 

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje

P.S. w tym tygodniu zaczynamy w końcu nasz konkurs, oraz pojawi się recenzja lokalu American Bull

Przeczytaj inne:
Hoang Hai wizyta po latach

Lokal który znałem i ceniłem przez wiele lat jak mieszkałem w Krakowie. Hoang Hai ma kilka lokali na terenie Krakowa,...

Wczoraj byłem w kulinarnym raju

Wczoraj byłem w kulinarnym raju

Zamknij