Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Śniadanie mistrzów JAJECZNICA –> po mojemu

Potrzeba nam
1 Duża cebula
4 Jajka
łyżeczka dashi,czerwonej czubricy
odrobina pieprzu sansio
odrobina wina ryżowego
około 30 g słoniny
łyżeczka sera topionego złoty ementaler
Wysmażamy słoninę nadmiar tłuszczu odlewamy do naczynka. Roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich czubrice,sansio,wino ryżowe, oraz odrobinę soli.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy. Jak cebula się zarumieni dodajemy ser aby się rozgrzał i zaczął topić, na końcu wlewamy jajka i smażymy tak jak lubimy. Ja lubię mocno ściętą
Pozdrawiam i Smacznego
DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Wesołych Świąt

Zdrowych i Wesołych Świąt suto zastawionych stołów rodzinnej atmosfery Życzy zespół DJGotuje.pl      

Dzisiaj były na obiad pierogi z mięsem były to mało powiedziane

Dziś moja Mama zrobiła pierogi z mięsem na obiad byłem tak głodny i zaspany że nie wiedziałem że w takim...

Zamknij