Śniadanie mistrzów JAJECZNICA –> po mojemu

Potrzeba nam
1 Duża cebula
4 Jajka
łyżeczka dashi,czerwonej czubricy
odrobina pieprzu sansio
odrobina wina ryżowego
około 30 g słoniny
łyżeczka sera topionego złoty ementaler
Wysmażamy słoninę nadmiar tłuszczu odlewamy do naczynka. Roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich czubrice,sansio,wino ryżowe, oraz odrobinę soli.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy. Jak cebula się zarumieni dodajemy ser aby się rozgrzał i zaczął topić, na końcu wlewamy jajka i smażymy tak jak lubimy. Ja lubię mocno ściętą
Pozdrawiam i Smacznego
DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Krem z brokułów a la DJ Gotuje

Krem z brokułów. Jedno z tych warzyw, które po szpinaku gryzą w zęby młodzież. Brokuł jako warzywo jest uprawiany w...

Udko z kurczaka plus ziemniaki plus kupna sałatka =

obiad na szybko i na lenia bo przepis jest bardzo prosty udko z kurczaka przyprawa do kurczaka olej/oliwa ziemniaki kupna...

Zamknij