Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

W piatek 9 Marca Stacja Rusiń-Ski wygrała drugi raz z rzędu w kategorii na najlepsza Stacje narciarska w Małopolsce, ale…

Wasz niestrudzony wojownik Kamikadze przez przypadek stał się główna atrakcja jak przy robieniu zdjęć przed Panią Poseł Jagna Marczułajtis-Walczak oraz Marszałkiem województwa Małopolskiego Markiem Sową wyciąłem pięknego orła na scenie 🙂

Ale chyba nie o tym jest serwis;)

Ja ze swej strony chciałbym serdecznie Podziękować za zaproszenie i POGRATULOWAĆ DRUGIEGO Z RZĘDU GRAND PRIX W MAŁOPOLSKIM RANKINGU NAJLEPSZYCH STACJI NARCIARSKICH 2012.

w przyszłym sezonie znów grand prix ale 4 raz rzędu to nie bo sie nudno zrobi 😉

Tak więc Jeszcze raz Gratuluje ale ja nie otym tutaj piszę a o tym co można dobrego zjeść. Tak więc wasz kamikadze boski wiatr nie ma przebacz ruszył do boju.

Ciężko oceniać znajomy lokal, ale o jakości potraw serwowanych w Karczmie Rusiński można długo pisać i nie skromnie, stwierdzę że jest to jedna z najlepszych karczm w jakich gościłem przy wyciągu narciarskim. Na ten sukces składa się ciężka praca na kuchni szefów kuchni oraz sprawdzeni i wysokiej jakości dostawcy bo bez dobrej jakości produktów najwyższej jakości, nawet najlepsza kuchnia może nie zdołać stanąć na wysokości zadania. Ja ze swej strony z czystym sumieniem mogę polecić żurek. Jako że to moja ulubiona potrawa żurek daje rade polecam. Nie tylko żurek jest specjalnością stacji Rusiński, ale inne potrawy których kosztowałem na Małopolskim Festiwalu Smaku we wakacje.

Oficjalna część rozdania nagród nagłaśniała firma Wodzirej.info Zdzisław Salis.

Oficjalne rozdanie nagród szybko i sprawnie z powodu zimna zostało przeprowadzone.  Po części oficjalnej zaczęło się After Party i niespodzianki od stacji Rusiń-Ski

Prosiaczek był soczysty i idealnie przygotowany rozpływał sie na moim podniebieniu i długo jego delikatny smak pozostawał na moich kubkach smakowych.

Wśród zaproszonych gości wystawiały się firmy które dostarczały produkty do karczmy Największe wrażenie zrobiło na mnie stoisko Firmy “Salami” Podhalańskie Centru Dystrybucyjne, które zaskoczyło mnie wielce swoimi wyrobami własnej produkcji, przyznam sie szczerze kiedys sie zawiodłem na tej firmie, ale to nie była cih wina co producenta a dostało się jak zwykle dystrybutorowi, ale OFICJALNIE ODSZCZEKUJĘ SWOJE UWAGI NA TEMAT FIRMY SALAMI. Już dawno nie jadłem parówek tak przepysznych i delikatnych a zarazem takich jak za dawnych lat. Oficjalnie nazywają się Parówki Drobiowe, ale ja osobiście nazwałbym je Podhalańskie Parówki Drobiowe

Nie ma lepszej rekomendacji jak szef kuchni stacji rusiński zajada się kiełbaskami i parówkami

Ale Firma PCD Salami nie tylko parówki robi ale także wyśmienite weliny które polecam z ręką na sercu dawno nie jadłem tak dobrego kabanosa,szynki pieczonej, szynki miodzio (nie jestem pewien czy jest to poprawna nazwa bo nie zapisałem sobie)

Kabanosy

Kiełbasa wiejska aż chce sie zjeść monitor

a na koniec podziękowania dla Ekipy PCD Salami

Tak więc trzymam kciuki za Was i rzetelnie przetestuje wasze produkty w moich przepisach. Sezon grillowy się już wkrótce rozpoczyna więc będzie z czego wybierać i kombinować. Serdecznie pozdrawiam i dziękuje

Kolejna firmą jaka sie wystawiła była hurtownia Brutal

Której przekąski bardzo szybko zniknęły a to co się udało zrobić na zdjęciu to widać 🙂 także tą firmę pragnę poznać bliżej gdyż naprawdę świeże produkty z najwyższej półki dostarcza dla gastronomii ale czemu gastronomia zakopiańska nie umie tego potencjału wykorzystać i nie potrafi nic dobrego przygotować. Ja śmiało polecam produkty i hurtownie Brutal.

Kolejnym wystawca była Cukiernia Łasuch

przyznam sie nie miałem już miejsca na spróbowanie produktów przygotowanych przez tą Cukiernię ale z racji obowiązku przetestuje w najbliższym czasie cukiernie z ukrycia 🙂

a na koniec kooooolejka dla wszystkich

Ogólnie Stacja Narciarska Rusiń-Ski jest nie tylko najlepszą stacja pod względem narciarstwa ale świetnie zarządzana i przygotowywaną ze smakiem stacją kulinarną a wieczorami można było we ferie dobrze sie pobawić przy wieczorkach tanecznych, które między innymi ja prowadziłem wraz z moim znajomym Wodzirejem Zdzisławem Salisem

Pozdrawiam zachęcam do wypadu na narty i nie tylko

DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Kuchnia bez miłości i pasji jest tylko fast foodem

Kuchnia bez miłości i pasji jest tylko fast foodem

Jako że wczoraj mnie trzymała chandra postanowilem

Odwiedzić kulinarny raj EDO Fusion dziś Szef Kuchni Tomasz Stanek  polecił mi na zle samopoczucie wyśmienita wietnamska zupę Po oraz...

Zamknij