Recenzje Lokali

Przepisy

Relacje z Imprez

Z planów rozwojowych …

czyli uchylamy rąbka tajemnicy 😉

Jak tylko się pojawi wiosna a z nią pierwsze warzywa i owoce, zostanie otworzony nowy dział w naszym serwisie poświęcony przetworom. Będziemy w nim prezentować w jaki sposób, smacznie i zdrowo zamknąć smaki na jesienne i zimowe dni kiedy miło nam będzie przypomnieć sobie smaki lata i wiosny.

Tak więc juz wkrótce powstanie nowy dział i dołączy do grona naszych redaktorów moja Mama. Jej dział będzie nosił nazwę 

Matczyne Przetwory –  w dziale tym znajdziecie wiele sprawdzonych przepisów, sposobów, oraz historii na temat konserwowania i przechowywania żywności.Nazwa nie jest jeszcze sprecyzowana ale mamy nadzieje że przypadnie wam do gustu.

Rozglądamy się po okolicznych producentach warzyw owoców, wędlin których będziemy chcieli promować związku z ich wyjątkowymi produktami, wytwarzanymi metodami metodami tradycyjnymi i w zgodzie z naturą.

Kolejną nowością która zagości w niedalekiej przyszłości będzie sklepik internetowy w którym będzie można zakupić przetwory, owoce, warzywa oraz wiele ciekawych przypraw regionalnych jak i z kuchni całego świata.

Pragniemy wraz z zaprzyjaźnionymi restauratorami, szefami kuchni jak i pasjonatami gastronomi stworzyć akademię zdrowego gotowania. Będziemy prowadzili szkolenia weekendowe w urokliwych miejscach Polski. Gdzie będziemy próbować tradycyjnych potraw, oraz uczyć sie jak je przyrządzić samodzielnie w domu. Bo tak naprawdę gotowanie nie jest trudne, a znacznie zdrowsze niż fast food i mrożonki z mikrofali.Na naszych kursach będziemy pokazywać jak szybko i sprawnie przygotować obiad, ale nie tylko będą organizowane kursy przygotowywania dań kuchni Azjatyckich,Japońskich, Śródziemnomorskich. Po naszych kursach i eventach nikt was nie zaskoczy nieoczekiwanie z wizytą.

Pojawią się także w najbliższym czasie także przepisy nie tylko ze zdjęciami, ale także video instruktarze oraz wywiady jak i recenzje lokali.

Chcemy także zwrócić Waszą uwagę drodzy czytelnicy na ciekawe artykuły które znaleźliśmy w prasie lub w sieci, a naszym zdaniem zasługuja na Waszą uwagę.

Powoli i z mozołem rozwijamy sie w ramach naszych możliwości finansowych i czasowych aby zapewnić Wam ciekawą treść oraz aby promować domowe gotowanie.

Zapraszamy do częstego zaglądania na łamy naszego serwisu. Aby być na bieżąco z wpisami polecamy subskrypcję naszego kanału RSS jak dołączenia do grona naszych fanów na Facebooku i Twitterze.

<![CDATA[// <![CDATA[
// <![CDATA[
// <![CDATA[
// <![CDATA[
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");
// ]]
// ]]
// ]]
// ]]]]>]]>

Serdecznie Zapraszamy i Pozdrawiamy

Zespół Serwisu

DJ Gotuje

Przeczytaj inne:
Chłodzenie żywności – Pyskówka o Jedzeniu

Przyznaję się od razu (bez bicia),że mam porządną zamrażarkę i chłodziarkę.Niemniej pamiętam PRL-owską rzeczywistość i te lodówki z zamrażalnikami w...

American Bull – czyli surowe skrzydełka i ból brzucha

Z początkiem lutego byłem pierwszy raz w Łodzi nie tylko przejechałem na północ ale postanowiłem coś zjeść. Przez przypadek trafiłem...

Zamknij