Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Awanturka, czyli pasta serowa do kanapek

Pamiętacie z dzieciństwa jak mamy robiły nam kanapki z serem, jak robiły nam rożne pasty jajeczne, serowe, rybne?

Ach… rozmarzyłem się. 🙂

Postanowiłem sobie dziś na kolację zrobić awanturkę, czyli serowy mix z rzodkiewką i cebulką.

Co potrzebujemy:

  • 200 g białego sera
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • Pęczek rzodkiewki
  • Pół cebuli średniej

Jak ro robimy:

Siekamy rzodkiewkę i cebulę na drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy ser, solimy, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy po trochę śmietany, aż do uzyskania smarownej konsystencji.

A teraz moja wariacja mięsnego jeża 😛

Zdrowy jeż:

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Wczoraj nas w domu poniosło Gołabki do gombki ;)

Od kilku tygodni chodziło po mojej głowie co zrobić z kapustą na piecu która stała w ilości 3 głów ;) więc...

Menu na Wielkanoc

Tradycyjnie jak co roku rodziny zbierają się, często już w Wielki Czwartek i zaczynają obchody obrządku Świąt Wielkiej Nocy Wielki...

Zamknij