Moja Skromna półka o gotowaniu

Moja skromna ale za to bardzo cenna półka z książkami kucharskimi i nie tylko. To co się znajduje na tej półce to przepisy z wielu regionów świata z których korzystam i je na swój sposób interpretuję. Moje najstarsze przepisy, które posiadam w mojej kolekcji pochodzą z początku XIX w. i są przekazywane z pokolenia na pokolenie z dziada, pradziada, a raczej z babci, prababci 😉

W moim księgozbiorze są książki kucharskie które maja 50 lat a przepisy z nich są dalej smaczne. Swoją wiedzę kulinarną i o gastronomi czerpie z rozmów, szkoleń, targów, z internetu, a przede wszystkim z książek i zapisków mojej Mamy,Babci, Prababci. Cały czas szukam nowych pomysłów, nowych wyzwań kulinarnych, nowych doznań.

Pozdrawiam Was, serdecznie i smacznie

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Bardzo ciekawy artykuł o tym jak można ugotować coś z pozostałości które nam zostały z wcześniejszego gotowaniaPolecamPozdrawiam i SmacznegoDJ Gotuje

Polecam ciekawy artykuł w Newsweek-u na jego stronie o kuchni kryzysowej

“Chleba naszego powszedniego…” -wędrówka po zbożach, cz. IV.

Dziś już przed ostatni wpis o zbożach, nasza wędrówka po nich dobiega powoli końca. Przedstawiam Wam... 

Zamknij