Mr. Kebab “Prawdziwy” kebab w mieście

Mr. Kebab “Prawdziwy” kebab w mieście

Dziś moje drogi znów zaprowadziły mnie do Nowego Targu. Czekając na busa spostrzegłem nowy punkt o wdzięcznej nazwie Mr, Kebab.

Zapraszam do lektury…

Jako, że z mojej wioski najbliżej mam do Nowego Targu to i tam też muszę się udawać załatwiając różne sprawy. Dziś był znów taki dzień że zawitałem służbowo w tym mieście. Obok tego lokalu jest przystanek z którego odjeżdżają busy do mojej miejscowość. Pech chciał, albo szczęście trafiłem do Mr. Kebab. W lokalu czysto i schludnie pachnie jeszcze nowością. choć z zewnątrz gdyby nie ten wielki baner można go przegapić. W pierwszej chwili myślałem, że jeszcze go nie otwarli. Zamówiłem sobie zestaw z Cherry Coke Kebab w bułce za całe 13 zł. Mając w głowie jak ludzie gór mają węza w kieszeni doznałem szoku. Po pierwsze świeże warzywa i własnej roboty sos

sałatka

 

Mięso nie mrożone, ale świeżo nabite z własną kompozycją przypraw.

mięsko

 

Co do stałem do ręki. Niestety nie prawdziwego kebaba! Mięso było z kurczaka a dokładnie z udek i filet w proporcji około dwa 3 udka jeden filet. Proporcji nie jestem pewien ale mnie się tak mniej więcej złożyło w bułce.

kebabz lampą

 

Sama bułka nie bardzo mi podpadła do gustu i smaku. nie była zła ale nie bardzo mi smakowała. Mówię to na początku bo reszta była ok. Kurczak jak wspomniałem był wymieszany udko i pierś z kurczaka. Przyprawy nie narzucały się i były dodatkiem do mięsa a nie mięso zasypane przyprawą. Jak na kebaby w Nowym Targu to Mr. Kebab daje najwięcej mięsa. Większość kebabowni zakłada już przetworzony bagnet z mięsem i mrożony. Tutaj nie musza do grillować mięsa bo jest świeże i upieczone. Kolejnym plusem sosy też nie są nachalne a podkreślają smak

kebab bez lampyPodsumowując Mr. Kebab który jest naprzeciwko byłego dworca PKS w Nowym targu przy ul. Kilińskiego 15 zasługuje na uwagę. Póki co jest świeżo i dobrze. Mam nadzieje że pozostanie tak dalej, bo inaczej będzie jak w okolicy kiepsko i tak sobie. Po rozmowie z obsługą zostałem zaproszony na zapiekanki jak znajdę chwilę i odrobinę wolnego budżetu to nie omieszkam spróbować. Ogólnie nie mam się do czego przyczepić, jedynie do bułki. Polecam spróbować i podzielić się swoją opinią w komentarzach

I jeszcze jedno z musze sie przyczepić Prawdziwy kebab jest na szpadkach baranie mięso. W kultrze arabskiej skąd się wywodzi kebab króluje baraninę. Nikt tak nie przyżądza jej jak arabowie. O historii i jak się robi prawdziwego kebaba napiszę na jesini w felietonie.

 

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Przedsmak tego co się ukaże dziś na blogu

Przedsmak tego co się ukaże dziś na blogu

WARS – czyli Grecka tragedia na Polskich torach

Po drodze do Warszawy gdzie toczę boje z Bankiem zgłodniałem a że był to listopad to zatęskniłem za czymś co kojarzy się...

Zamknij