Mr. Kebab „Prawdziwy” kebab w mieście

Mr. Kebab „Prawdziwy” kebab w mieście

Dziś moje drogi znów zaprowadziły mnie do Nowego Targu. Czekając na busa spostrzegłem nowy punkt o wdzięcznej nazwie Mr, Kebab.

Zapraszam do lektury…

Jako, że z mojej wioski najbliżej mam do Nowego Targu to i tam też muszę się udawać załatwiając różne sprawy. Dziś był znów taki dzień że zawitałem służbowo w tym mieście. Obok tego lokalu jest przystanek z którego odjeżdżają busy do mojej miejscowość. Pech chciał, albo szczęście trafiłem do Mr. Kebab. W lokalu czysto i schludnie pachnie jeszcze nowością. choć z zewnątrz gdyby nie ten wielki baner można go przegapić. W pierwszej chwili myślałem, że jeszcze go nie otwarli. Zamówiłem sobie zestaw z Cherry Coke Kebab w bułce za całe 13 zł. Mając w głowie jak ludzie gór mają węza w kieszeni doznałem szoku. Po pierwsze świeże warzywa i własnej roboty sos

sałatka

 

Mięso nie mrożone, ale świeżo nabite z własną kompozycją przypraw.

mięsko

 

Co do stałem do ręki. Niestety nie prawdziwego kebaba! Mięso było z kurczaka a dokładnie z udek i filet w proporcji około dwa 3 udka jeden filet. Proporcji nie jestem pewien ale mnie się tak mniej więcej złożyło w bułce.

kebabz lampą

 

Sama bułka nie bardzo mi podpadła do gustu i smaku. nie była zła ale nie bardzo mi smakowała. Mówię to na początku bo reszta była ok. Kurczak jak wspomniałem był wymieszany udko i pierś z kurczaka. Przyprawy nie narzucały się i były dodatkiem do mięsa a nie mięso zasypane przyprawą. Jak na kebaby w Nowym Targu to Mr. Kebab daje najwięcej mięsa. Większość kebabowni zakłada już przetworzony bagnet z mięsem i mrożony. Tutaj nie musza do grillować mięsa bo jest świeże i upieczone. Kolejnym plusem sosy też nie są nachalne a podkreślają smak

kebab bez lampyPodsumowując Mr. Kebab który jest naprzeciwko byłego dworca PKS w Nowym targu przy ul. Kilińskiego 15 zasługuje na uwagę. Póki co jest świeżo i dobrze. Mam nadzieje że pozostanie tak dalej, bo inaczej będzie jak w okolicy kiepsko i tak sobie. Po rozmowie z obsługą zostałem zaproszony na zapiekanki jak znajdę chwilę i odrobinę wolnego budżetu to nie omieszkam spróbować. Ogólnie nie mam się do czego przyczepić, jedynie do bułki. Polecam spróbować i podzielić się swoją opinią w komentarzach

I jeszcze jedno z musze sie przyczepić Prawdziwy kebab jest na szpadkach baranie mięso. W kultrze arabskiej skąd się wywodzi kebab króluje baraninę. Nikt tak nie przyżądza jej jak arabowie. O historii i jak się robi prawdziwego kebaba napiszę na jesini w felietonie.

 

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
w przygotowaniu jeszcze

przepis na pasztet domowej roboty relacja z jarmarku bożonarodzeniowego z Krakowa przepis na kluski śląskie/plebańskie z dziurką przepis na ocet...

Jako że wczoraj mnie trzymała chandra postanowilem

Odwiedzić kulinarny raj EDO Fusion dziś Szef Kuchni Tomasz Stanek  polecił mi na zle samopoczucie wyśmienita wietnamska zupę Po oraz...

Zamknij