Nie tylko smakiem człowiek dysponuje

Tak naprawdę nie tylko zmysł smaku pomaga nam w ocenie czy dana potrwa będzie nam smakowała czy nie ale także zmysł węchu oraz wzrok (wygląd potrawy) powoduje wzrost apetytu

Tak naprawdę jest to przykład podania tatara ale także oprawa stołu np w tak podniosłej chwili jak romantyczna kolacja powoduje że apetyt się wzmaga

Przy tak ozdobionym stole zaczynają przed podaniem zamówionych potraw powoduje wyostrzenie zmysłów

Bo tak naprawdę człowiek podczas jedzenia korzystać z czterech zmysłów jak

  • Smak
  • Węch
  • Wzrok
  • Dotyk

i dzięki nim powstaje cała symfonia doznań podczas spożywania posiłków

Jeśli chcielibyście spędzić taki weekend zapraszam do kontaktu 🙂

Pozdrawiam i życzę wielu doznań nie tylko smakowych ale i innych

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Dziś bułeczki i wycieczka

Dziś była wycieczka do Krakowa z ukochana córeczka Klarą. Zjedliśmy pyszne bułeczki i herbatkę

Sushi historia i rodzaje

Japonia jest bardzo fascynującym krajem. Bogatą tradycje kulinarną i dość specyficzne. Dużo w kuchni Japońskiej jest zapożyczone z innych kultur...

Zamknij