Skrzydełka na ostro w miodzie – czyli za co kochamy Amerykę

Skrzydełka na ostro w miodzie – czyli za co kochamy Amerykę

IMG_4940Amerykanie to prosty i nieskomplikowany naród dzięki nim mamy McDonalds’a, KFC i inne świństwa 😉 ale i takie delicje jak żeberka w miodzie, skrzydełka i prawdziwego burgera. W naszym kraju powstało wiele restauracji w stylu Diner, gdzie kierowcy zatrzymywali sie na posiłek w trasie i nie tylko oni

 

 

 

zapraszam po przepis

 

Co będziemy potrzebowali

  • 1 kg skrzydełek 
  • sos Tabasco
  • 50 g Vegety ( około 2 łyżki stołowe)
  • przyprawa do kurczaka
  • Słoik Miodu
  • Oliwa z oliwek
  • Liście Laurowe i ziele angielskie

IMG_4933

 

Jak przygotowujemy

Skrzydełka dzielimy na 3 części, wyrzucając lotkę. Myjemy dokładnie i obsypujemy przyprawami

IMG_4930IMG_4932

 

Obsypane skrzydełka dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę do lodówki

Rozgrzewamy oliwę z oliwek dodajemy do niej 2 liście laurowe na porcję , sos tabasco, i kilka ziarenek ziela angielskiego. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy skrzydełka

IMG_4936

 

Jak już usmażymy nasze skrzydełka dodajemy  miodu i czekamy aż nasze skrzydełka będa z glazurowane. Nasz skrzydełka powinny nabrać złocistego koloru.  Podajemy z dipami własnego pomysłu ja polecam sos majonezowo- serowy na bazie sera pleśniowego 🙂 przepis był już podany na dip wcześniej

gotowe skrzydełka

IMG_4940

 

Pozdrawiam i smacznego

DJ Gotuje

P.S. w tym tygodniu zaczynamy w końcu nasz konkurs, oraz pojawi się recenzja lokalu American Bull



Przeczytaj inne:
“Chleba naszego powszedniego…” -wędrówka po zbożach, cz. IV.

Dziś już przed ostatni wpis o zbożach, nasza wędrówka po nich dobiega powoli końca. Przedstawiam Wam... 

Dzień 5. Krótki spacer po Zakopcu

Ciągle się zastanawiam jaka jest prawidłowa forma, po Zakopanym, po Zakopanem, więc jest po Zakopcu. Tak dziś byłem z wizytą...

Zamknij