Śniadanie mistrzów JAJECZNICA –> po mojemu

Potrzeba nam
1 Duża cebula
4 Jajka
łyżeczka dashi,czerwonej czubricy
odrobina pieprzu sansio
odrobina wina ryżowego
około 30 g słoniny
łyżeczka sera topionego złoty ementaler
Wysmażamy słoninę nadmiar tłuszczu odlewamy do naczynka. Roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich czubrice,sansio,wino ryżowe, oraz odrobinę soli.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy. Jak cebula się zarumieni dodajemy ser aby się rozgrzał i zaczął topić, na końcu wlewamy jajka i smażymy tak jak lubimy. Ja lubię mocno ściętą
Pozdrawiam i Smacznego
DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Idealna na rozgrzewkę podczas złotej polskiej jesieni

Tak jak w temacie dziś na tapecie zupa która powstała z darów jesieni czyli głównymi składnikami są Kartofle/pyry/ziemniaki, ale nie...

Przedsmak tego co się ukaże dziś na blogu

Przedsmak tego co się ukaże dziś na blogu

Zamknij