Śniadanie mistrzów JAJECZNICA –> po mojemu

Potrzeba nam
1 Duża cebula
4 Jajka
łyżeczka dashi,czerwonej czubricy
odrobina pieprzu sansio
odrobina wina ryżowego
około 30 g słoniny
łyżeczka sera topionego złoty ementaler
Wysmażamy słoninę nadmiar tłuszczu odlewamy do naczynka. Roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich czubrice,sansio,wino ryżowe, oraz odrobinę soli.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy. Jak cebula się zarumieni dodajemy ser aby się rozgrzał i zaczął topić, na końcu wlewamy jajka i smażymy tak jak lubimy. Ja lubię mocno ściętą
Pozdrawiam i Smacznego
DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
http://www.youtube.com/watch?v=B7UmUX68KtE I jeszcze jedna scena z życia naszej kuchni stąd sie wzię

http://www.youtube.com/watch?v=B7UmUX68KtE I jeszcze jedna scena z życia naszej kuchni stąd sie wzięła nazwa DJ Gotuje

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na targach nowe piece Rationala

Zamknij