Kartoflanka Fusion, czyli znów zaszalałem w kuchni

Dziś znów zrobiliśmy  w domu kartoflankę, a dokładnie moja mama, która jest specjalistką od tej zupy.

Przepis znajduje się tutaj, aby nie robić bałaganu. 🙂

Przepis na Kartoflankę

Ja postanowiłem zrobić eksperyment i znów zrobiłem mix kuchni polsko-japońskiej. Podaję przepis:

  • 1l kartoflanki
  • 0,5 litra żurku
  • 1 łyżka stołowa dashi
  • 1 łyżka stołowa wina ryżowego, ja mam własnej roboty wino Sherry Ryżowe
  • 1 łyżeczka pieprzów (sansyo, schicimi togarsachi)
  • Pół łyżeczki startej cytryny Yuzu No Hama
  • Łyżeczka curry

Jak to zrobić?

Kartoflankę wlewamy do osobnego garnka, dodajemy składniki i zagotowujemy 🙂

Smacznego

DJ Gotuje



Przeczytaj inne:
Wczoraj byłem w kulinarnym raju

Wczoraj byłem w kulinarnym raju

Kuchnia Polska (Steskal) w Nowym Targu czyli poprawa jakości żywienia

Na jednym z rogów rynku w Nowym Targu była kiedyś restauracja premium. Nie szło jej tak jak miało, więc właściciel...

Zamknij