Zupa PHO i niespodzianka szefa kuchni Bulgogin wolowe

Zupa PHO i niespodzianka szefa kuchni Bulgogin wolowe

Jako stały bywalec zaprzyjaźnionej restauracji EDO Fusion postanowiłem ich znów odwiedzić spróbować co mają dobrego. Niniejszą recenzję możecie potraktować jako stronniczą, ale bardziej chodzi mi o coś innego. O co?

to zapraszam do lektury…

Spacerowałem sobie po ulicach Krakowskiego Kazimierza gdzie można spotkać ciekawych  ludzi oraz jest wiele fajnych miejsc do zwiedzania oraz multum knajpek, kawiarenek, restauracji i miejsc rozrywki. Od lat na mapie tego miejsca jest przy ulicy Bożego ciała EDO Sushi Bar a od kilku lat cały róg Miodowej i Bożego Ciała należy do restauracji z pod znaku Sushi i kuchni Fusion. IMG_1101

Ja znów zawitałem do EDO Fusion. Gdzie zamówiłem sobie zupke PHO przyznam że jest to najlepsza jaką jadłem do tej pory. Wietnamski rosół z pierożkami mięsnymi i plastrami wołowiny doprawiony bogata mieszanką ziół

IMG_1078

 

Bardzo aromatyczna zupa która nasyca nas i rozgrzewa idealna na jesienno-zimowe pogody. Ja zatęskniłem jak i za moją ukochaną zupą Kim Chi Jige. Sama zupka nie jest jakoś skomplikowana ale połączenie świeżych składników delikatnego ciasta pierożków, oraz mieszanki aromatycznych ziół daje nam powolną eksplozję smaków. Powoduje to że całość kompozycji za każdym razem smakuje inaczej i za każdym razem możemy odkrywać ją na nowo.

Na drugie danie zrobiono mi coś co nie jest w karcie jeszcze ale bardzo smaczna potrawa Bulgogin Wołowe koreańska potrawa z kiszonymi piklami koreańskimi. Ja uwielbiam te smaki

IMG_1085

 

Jest to potrawa na bazie wołowiny i cukini, smażona w sezamie bardzo smaczna kompozycja, następnym razem dowiem się coś więcej co jest w tej potrawie.

IMG_1083

 

Sama potrawa została przygotowana przez szefa kuchni całego EDO Tomasza Stanka i jak zawsze doskonale przyprawione. Jest ona lekko zmodyfikowana gdyż oryginalnie jest ona bardzo sucha tutaj mamy ją w postaci bardziej soczystej co sprawia że idealnie nadaje się do jedzenia pałeczkami. Cukinia sama w sobie jest ciekawym warzywem a w połączeniu z wołowiną i sezamem wyzwoliła z siebie smak o jaki jej nie podejrzewałem. Zwykłe warzywo które przyjmuje smaki w do siebie tutaj okazało się, że oddaje swój aromat a sezam i przyprawy zastosowane do przygotowania tego dania pozwoliły ciekawe doznania kulinarne.

W zajawce tej recenzji nadmieniłem że chodzi mi o coś, czego chciałbym abyście moi drodzy czytelnicy próbowali, idąc na spotkania do restauracji czy to biznesowe, czy towarzyskie. Chodzi mi mianowicie aby przy zamówieniach nie kierować się karta z menu, zapytać obsługę o to czy szef kuchni nie przyrządzi czegoś specjalnie dla was z poza karty. Uwierzcie mi że jest tak możliwość. Jak już uda Wam się zamówić bądźcie przygotowaniu na ucztę i dla waszych kubków smakowych. Każdy z nas ma jakieś ulubione restauracje, zacznijcie tam od pytania czy zrobią coś ekstra z poza karty dla Was.

Smacznie pozdrawiam i zapraszam

DJ Gotuje

P.S. jeśli ktoś z was lubi moje zdjęcia zapraszam na stronę http://djfotografia.tumblr.com oraz na bloga o reklamie i nie tylko http://panczepiak.blogspot.com

 



Przeczytaj inne:
Z planów rozwojowych …

czyli uchylamy rąbka tajemnicy ;) Jak tylko się pojawi wiosna a z nią pierwsze warzywa i owoce, zostanie otworzony nowy...

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na

Na dzień dobry przywitano mnie śniadaniem w wykonaniu szefa kuchni Pawła Nowaka który prezentował na targach nowe piece Rationala

Zamknij